Splošni pogoji poslovanja

Bizjan&CO d.o.o., Malgajeva ulica 7, 1000 LJUBLJANA, MŠ:1319377, SRG:1/200601813, ID:SI18351182. Smo davčni zavezanec. Člani smo GZS.

Stroški dostave se zaračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Plačilo je možno po povzetju ali po pradračunu. Dobavni rok je pet/5/ delovnih dni. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga: Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontakni e-naslov bizjan.co@siol.net. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Možnost vračila ne velja za blago katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Možnost vračila ne velja za programsko opremo, računalniške igre, zgoščenke (CD), filme (DVD), knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža.Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Sklenjena naročila se čuvaju na sedežu podjetja. V slučaju potrebe se kopija naroči po elektornski pošti. Kopijo dostavimo po elektonski pošti ali po Pošti Slovenije.

 

V podjetju Bizjan & Co. d. o. o. spoštujemo obveznosti predpisov o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. I. RS št. 94/07 in Splošna uredba o varstvu podatkov GDPR), kot tudi druga veljavna zakonodaja. Zavezujemo se, da v skladu s predpisi na spletni strani bizjan-co.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano spodaj.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Uporaba osebnih podatkov

Na strani bizjan-co.si zbiramo naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki ne odgovarjamo.

Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve z namenom, da:

 • vas obveščamo o naših novostih, akcijah, popustih
 • vam posredujemo vsebine, ki vas najbolj zanimajo
 • izboljšamo izkušnjo na naši spletni strani
 • lahko stopimo v stik z vami
 • lahko posredujemo e-poštni naslov enemu ali več pogodbenih obdelovalcev, ki opravljajo storitve pošiljanja e-poštnih sporočil
 • spremljamo in beležimo dostavljivost poslanih e-poštnih sporočil (ali ste jih prejeli)
 • spremljamo in beležimo, katere vsebine vašega e-poštnega naslova ste odprli oziroma prebrali (spremljamo klike na spletne povezave, vsebovane v e-poštnih sporočilih)
 • za pošiljanje predračunov, (e-)računov prejetega naročila

Uporaba vašega e-mail naslova

Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja, in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.

Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.

Kot posameznik, na podlagi predpisov, imate naslednje pravice:

 • do preklica privolitve;
 • do dostopa osebnih podatkov;
 • do popravka osebnih podatkov;
 • do izbrisa osebnih podatkov;
 • do omejitve obdelave;
 • do prenosljivosti podatkov;
 • do ugovora obdelavi;
 • do vložitve pritožbe pri nadzornem organu.

Soglasje se da kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@bizjan-co.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Bizjan & Co. d. o. o.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine bizjan-co.si

1. UVOD

Spletna trgovina bizjan-co.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov ter storitev uporabniku. Upravlja jo podjetje Bizjan & Co. d. o. o. (v nadaljevanju »ponudnik oz. prodajalec«). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran oz. kupec pri spletnem naročilu.

Splošni pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine www.bizjan-co.si (v nadaljevanju bizjan-co.si) in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupcev (ZVPot-UPB2).

Pogoji obravnavajo delovanje spletne strani bizjan-co.si ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo od trenutka, ko opravi spletni nakup.

Podjetje Bizjan & Co. d. o. o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani www.bizjan-co.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. UPORABA SPLETNE TRGOVINE bizjan-co.si (neregistriran in registriran uporabnik)

Obiskovalec lahko spletno trgovino uporablja kot neregistriran uporabnik oz. gost, pri čemer pa ima pri posameznih korakih na spletu možnost hitre registracije svojega uporabniškega profila.
S prijavo na spletno stran si ustvarite svoj račun, preko katerega lahko urejate svoje podatke, naslove za dostavo, pregledate statuse naročil, jim sledite in urejate.

Registracija je možna samo ob posredovanju vseh obveznih podatkov in ob strinjanju splošnih pogojev uporabe spletne strani www.bizjan-co.si. Če uporabnik ne želi posredovati katerega od obveznih podatkov ali ne sprejme splošnih pogojev, ne bo mogel uspešno dokončati prijave in njegova
registracija ne bo izvedena oz. uspešna.

Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po opravljeni registraciji se lahko uporabnik v svoj profil prijavi z uporabniškim imenom, ki je enak elektronskemu naslovu in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji.

Če se želi uporabnik naročiti na obveščanje o aktualnih akcijah in novostih, lahko le-to označi med procesom svoje registracije in s tem avtomatsko potrdi in soglaša s privolitvijo o prejemanju e-novic.
Uporabnik se lahko od prejemanja obvestil tudi vsak čas odjavi na način, da pošlje sporočilo z zahtevo o odjavi na info@bizjan-co.si

Varstvo in zaupnost osebnih podatkov zagotavljamo skladno z zapisanim v nadaljevanju tega pravnega obvestila.

4. PONUDBA IZDELKOV, NAROČANJE IN ROK DOBAVE

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta dnevno spreminja ter ažurira.

Naročila lahko oddate na spletni strani, in sicer vsak dan v tednu, 24ur na dan.

Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 15. ure bodo v primeru zaloge odpremljena isti dan.

Naročila, ki jih prejmemo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo v primeru zaloge odposlana prvi naslednji delovni dan.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 1-3 delovne dni za dostavo po Sloveniji razen, če Pošta Slovenije ali GLS na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za ostale izdelke velja rok dobave po Sloveniji, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini. V kolikor bi bil dobavni rok izjemoma daljši, vas o tem obvestimo. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku. V primeru, da nov dobavni rok kupcu ne odgovarja, ima možnost odstopa od naročila brez kakršnih koli stroškov.

5. DOSTAVA / PREVZEM

Naša pogodbena partnerja za dostavo pošiljk na območju Slovenije sta Pošta Slovenije in GLS.

Uporabnik lahko ob oddaji naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov in s tem tudi strošek dostave:

 • dostava s Pošto Slovenije 4,99€;

6. VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN POPUSTI

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.bizjan-co.si in veljajo do dne
objave novega cenika. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

Slike so lahko samo simbolične in vedno v celoti ne odražajo dejanskega stanja, vendar niso zavajajoče.

V spletni trgovini bizjan-co.si so občasno objavljena gesla, ki prinašajo določene popuste:

 • Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
 • Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
 • Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo. Enako velja za promocijsko kodo ob prijavi na e-novičke.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Zavezanci za DDV:
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

7. POSTOPEK NAKUPA

Nakup in iskanje v naši spletni trgovini bizjan-co.si sta enostavna, saj lahko s pomočjo iskalnika ali preko podkategorij in filtrov hitro poiščete želeni izdelek.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnite obrazec za hitri nakup ali pa se registrirajte in nakup opravite kot registrirani uporabnik.

Omogočena so plačila prek kreditnih kartic, po povzetju, po predračunu in osebni prevzem.

Bizjan & Co. d. o. o. bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče.

Koraki procesa nakupa:

 • 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
  Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalnika.
  Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na ime izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup.
 • 2. korak – vpis promocijske kode (opcijsko)
  S klikom na košarico, vas preusmeri v košarico. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino z gumbi +/-.
  V kolikor imate »promocijsko kodo« za popust, jo lahko vpišete v polje »Koda za popust« in si s tem zmanjšate znesek vašega naročila. Promocijske kode lahko je mogoče pridobiti na več načinov. Preko oglaševalskih akcij na Facebook in Instagram profilu Trgovina Bizjan-co in preko spletne strani bizjan-co.si.
 • 3. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)
  Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji pod gumbom »Prijavite se« v zgornjem meniju. Neregistrirani uporabniki nakup opravite z vpisom podatkov v košarici. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Potrdi«.
  Naslov za dostavo naročenega blaga se izpiše avtomatsko in je enak naslovu, ki ste ga vnesli v obrazec s kontaktnimi podatki. Če želite naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu za darilo, kliknite pri polju dostava na »Naslov za dostavo in
  plačilo nista enaka« in nato vpišite zahtevane podatke.
  V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Če pa paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče. Na tej fazi vam ostane samo še izbira med ponujenimi načini plačila.
 • 4. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa)
 • Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Oddaj naročilo«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Preverite tudi naslov dostave. Prosimo, da v tem koraku izberete ustrezen način plačila in kliknite na »Oddaj naročilo«. Stran vas preusmeri glede na izbran način plačila, kjer vpišete plačilne podatke. Potrdilo o uspešno oddanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov.

8. NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilom na račun podjetja Bizjan & Co. d. o. o. (po ponudbi/predračunu).
 • Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. Strošek izbire plačila po povzetju znaša 1,99€.
 • S plačilnimi ali kreditnimi karticami kupec varno plača naročene izdelke preko kreditne oz. plačilne kartice (Maestro, MasterCard, Visa, Diners).

9. ODGOVORNOSTI KUPCA

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

10. PREKLIC NAROČILA

 

11. DOSTAVA

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva potrjenega naročila.
Pogodbeni partner ponudnika za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in dostavna služba GLS. Dobavni rok v Sloveniji za artikle na zalogi je običajno 2-5 delovnih dni.

12. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail info@bizjan-co.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku na kakršenkoli način na sedež podjetja najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.
V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Naslov za vračilo blaga
Bizjan & Co. d. o. o., Malgajeva ulica 7, 1000 Ljubljana

Izdelki morajo biti vrnjeni nerabljeni in nepoškodovani v originalni embalaži. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga. Priložena mora biti kopija računa.
Vračilo blaga lahko opravite tudi v eni izmed naših poslovnih enot po Sloveniji.
V primeru pošiljanja stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen, če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO.     V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za stroške nastale zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Obrazec za vračilo blaga najdete spodaj pod besedilom.

Reklamacije
V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za
kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.
Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.                            Rok za zamenjavo izdelkov je 14 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

 

13. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 2056-bitnega kodiranja.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v
kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

14. KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila lahko zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo bizjan-co.si ter druga oglasna sporočila bizjan-co.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je
potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

15. NAGRADNE IGRE

Organizator nagradnih iger je podjetje Bizjan & Co. d. o. o.. Sodelujoči (fizična oseba) v nagradnih igrah izrecno soglašajo z objavo njihovega imena in priimka na spletnih straneh, ki jih upravlja izvajalec, v primeru, če prejmejo nagrado. Prejemnik nagrade ne more
biti pravna oseba. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Nihče od zaposlenih pri organizatorju oziroma izvajalcu in njihovih sorodnikov ne more sodelovati v nagradnih igrah. Nagrajenec dobi nagrado po pošti, poštnino krije organizator nagradne igre. Nagrajenec lahko nagrado tudi prevzame vdelovnem času Vsaka nagradna igra ima jasno navedene splošne pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

16. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Bizjan & Co. d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovini bizjan-co.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače, kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi
te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov
predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Bizjan & Co. d. o. o. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi Pošti Slovenija bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@bizjan-co.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

17. PRIJAVA NA E-NOVICE

S prijavo na e-novice se strinjate, da boste prejemali sporočila za namen pošiljanja novic in ste seznanjeni s politiko zasebnosti. Od novic se lahko tudi kadar koli odjavite na e-mail info@bizjan-co.si. Na dnu vsakih e-novic najdete tudi povezavo, s katero se lahko trajno odjavite od prejemanja e-novic.

18. AVTORSKE PRAVICE
Spletna stran bizjan-co.si je v lasti podjetja Bizjan & Co. d. o. o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

19. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

bizjan-co.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo
prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

bizjan-co.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo  obiskovalci. Mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih
informacij v mnenjih.

bizjan-co.si ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih bizjan-co.si v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil
pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

bizjan-co.si ne odgovarja kupcu, posledično prejemniku, če tehnične zmogljivosti opreme kupca, posledično prejemnika, niso zadostne za ustrezno rabo izdelka. Prav tako ne o odgovarja kupcu, posledično prejemniku, če znanje kupca, posledično prejemnika, ni zadostno za rabo izdelka.

20. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail info@bizjan-co.si ali po klasični pošti na naslov: Bizjan & Co. d. o. o.

Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Predvideni rok za reševanje reklamacij je petnajst (15) dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Končne določbe

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Želimo vam prijetno nakupovalno izkušnjo.
Vaša spletna trgovina bizjan-co.si .

Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0