Košarica

 

0

 
 

Oceanpharma

Oceanpharma

20.11.2018

 

Mikroalge Spirulina platensis so stare 3,6 milijard let in se uvršajo med najstarejše živeče organizme na Zemlji. Skrivnost njihovega preživetja je v posebnih obrambnih mehanizmih, ki delujejo proti njihovim naravnim sovražnikom, kot so bakterije, glive in virusi. Razvile pa so tudi posebno celično zaščito in pospešile sposobnost obnavljanja celic, kar je lahko izjemno blagodejno za celice naše kože.

 

Podjetje Ocean Pharma že več kot deset let raziskuje seve mikroalg in je do sedaj v različnih raziskovalnih projektih v sodelovanju z univerzami in specializiranimi ustanovami proučilo že na stotine različnih sevov alg in mikroalg. Spiralin®, patentiran aktivni izvleček iz mikroalg, je pridobljen iz skrbno izbranega seva alge Spirulina platensis, ki je v primerjavi z drugimi sevi še posebej izrazito razvila želene lastnosti. Pridobljen izvleček se potencira in standardizira s patentiranim načinom obdelave, ki ščiti pričakovan obseg želenih učinkov v vseh končnih izdelkih, serijah in pri vseh uporabah. Lastnosti so neverjetne in njihov način delovanja se razlikuje glede na različne možnosti uporabe končnih izdelkov. Če povzamemo: raziskave in razvoj »delujejo, naravno!«

 

Zaščita pred vplivi, ki povzročajo poškodbe celic, in zaščita pred škodljivo izpostavljenostjo UV-sevanju:

Znano je, da UV-sevanje povzroča poškodbe celic in prezgodnje staranje kože. Mikroalge Spiralin®, v katerih poteka fotosinteza in so zato stalno izpostavljene sončni svetlobi, so razvile obrambne mehanizme, ki jih lahko uporabimo za zaščito naših kožnih celic. Raziskave kažejo, da se zaradi polisaharidov v učinkovini Spiralin® aktivnost celic, ki proizvajajo kolagen (fibroblasti), po izpostavljenosti UV-sevanju zmanjša skoraj neopazno oziroma ostane nespremenjena, medtem ko je koža, ki je bila obsevana z isto količino UV-sevanja, vendar ni bila zaščitena z izdelkom iz mikroalg, izgubila skoraj 50 % svoje celične aktivnosti1).

 

Obnavljanje poškodovanih celic:

UV-žarki povzročajo poškodbe celic in prezgodnje staranje kože. Po leg zaščitnih mehanizmov so mikroalge Spiralin, v katerih poteka fotosinteza in so zato stalno izpostavljene sončni svetlobi, razvile tudi regenerativne mehanizme, ki jih lahko uporabimo za zaščito naših kožnih celic. Raziskave kažejo, da lahko celice, ki proizvajajo kolagen (fibroblasti), potem ko so zaradi izpostavljenosti UV-sevanju izgubile skoraj 50 % svoje celične aktivnosti, obnovijo približno 50 % svoje izgubljene aktivnosti zahvaljujoč polisaharidom, ki jih vsebuje Spiralin®1). Z uporabo izdelkov, ki vsebujejo Spiralin®, se izboljša obnavljanje celic, kar lahko pomaga mnogim uporabnikov s problematično kožo.

Prezgodnje staranje kože:

Sončna svetloba, stres, slaba prehrana in drugi negativni dejavniki lahko vplivajo na prezgodnje staranje kože. Celice, ki proizvajajo kolagen (fibroblasti), igrajo pri staranju kože prav posebno vlogo. Količina in kakovost kolagena vplivata na to, kako napeta je koža. Raziskave, ki jih je izvedel prof. Pulz s sodelavci1), so pokazale, da se zaradi polisaharidov v učinkovini Spiralin® nastajanje kolagena glede na vrednost odmerka poveča do 36 % – še en dejavnik, ki izredno izjemno izboljša problematični koži.

 

Zaščitni protimikrobni učinek (proti bakterijam in glivam):

Zaviralni vpliv učinkovine Spiralin® in vseh končnih izdelkov na osnovi učinkovine Spiralin na seve gliv in problematične bakterije, ki lahko škodljivo vplivajo na kožo (npr. staphylococcus aureus in propionibacterium acnes), je izrazit, kot so prepričljivo dokazale analize v raziskovalnem centru Kiel Active Ingredient Centre (KIWIZ).2)

Zaščitni učinek pred bakterijami, odpornimi proti zdravilom (MRSA):

Spiralin® ima zaščitne antibakterijske učinke celo na seve bakterij, ki so postale odporne proti enemu ali več zdravilom (antibiotikom) (MRSA)3)

 

Zaščitni učinek pred virusi:

Posebne molekule sladkorja (polisaharidi) v učinkovini Spiralin® ščitijo človeške kožne celice pred vdorom virusov. Izdelki, ki vsebujejo Spiralin® in imajo visoko vsebnost polisaharidov, nudijo kožnim celicam izjemno zaščito pred vdorom virusov herpes simpleks (HSV), če je koža nagnjena k nastanku herpesa, in pred vdorom humanih papiloma virusov (HPV), če je koža nagnjena k nastanku bradavic1).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.